Algemene bepalingen Hippos Concours 2018

Inschrijvingen gaan via online-inschrijvingen.com.

Voor de klassen BB t/m ZZ kun je je alleen inschrijven voor 2 parcoursen
Voor de BB is er de mogelijkheid om flexibel te springen.
Hans de Vries zal als vakjury aanwezig zijn bij de klasse B rijstijl parcours.

De Grote Prijs voor de pony’s

De finale-avond voor de pony’s is op zaterdag 27 oktober en start om 17.00 uur.
De beste 16 combinaties gaan door voor de Grote Prijs op de zaterdag.
De finale wordt bepaald door de uitslag van de op woensdag gereden wedstrijd in de klassen B t/m ZZ van het eerste parcours. Voor de finale-rubriek wordt geen startgeld berekend. Er wordt gestreden in een progressief parcours met een JOKER.Bij afmelding van een geselecteerde combinatie wordt de volgende van de lijst in de klasse op de startlijst gezet. Je mag maar met één pony per klasse starten en maximaal 2 pony’s per deelnemer.
Deze vrolijke rubriek wordt verkleed verreden met passende muziek.
Ook is er een prijs voor de mooiste combinatie.

B, L finale op zaterdag 27 oktober

De beste 6 combinaties van elke rubriek worden geselecteerd voor deze finale.
Zo komen er 12 combinaties per klasse aan de start.
Je mag met één paard starten per klasse.Ben je 2x geplaatst en in het eerste en tweede parcours bij de beste 6 met hetzelfde paard, dan volgt de volgende op lijst. De hoogste notering geldt. Plaats je je met twee paarden, dan gaat het beste resultaat naar de finale.Meldt iemand af, dan volgt de volgende in de lijst in dezelfde klasse.De finale wordt verreden in een klassiek parcours met een barrage achteraf.Voor deze rubriek wordt geen startgeld gevraagd.Hier hanteren wij art. 252 uit het springreglement van de KNHS.

M finale op zaterdag 27 oktober

De beste 8 combinaties van elke rubriek worden geselecteerd voor deze finale.Zo komen er 16 combinaties per klasse aan de start.Je mag met één paard starten.Ben je 2x geplaatst en in het eerste en tweede parcours bij de beste 8 met hetzelfde paard, dan volgt de volgende op lijst. De hoogste notering geldt. Plaats je je met twee paarden, dan gaat het beste resultaat naar de finale.Meldt iemand af, dan volgt de volgende in de lijst in dezelfde klasse.De finale wordt verreden in een klassiek parcours met een barrage achteraf.Voor deze rubriek wordt geen startgeld gevraagd.

De Grote Prijs van Appingedam

De 30 beste combinaties van de klasse Z en/of de klasse ZZ plaatsen zich voor de Grote Prijs. De grote prijs wordt in handicap verreden. Meldt een geplaatste combinatie zich af, dan valt de plek toe aan de eerstvolgende van de ranglijst in diezelfde klasse, mits die niet al geplaatst is in dezelfde klasse voor de Grote Prijs. Er wordt gestart met ééñ paard per klasse in deze finale. Een gelijk percentage van de eerste ronde Z en ZZ bepaalt het aantal Z- en/of ZZ- deelnemers in de Grote Prijs.
Hier hanteren wij art. 252 uit het springreglement van de KNHS.

De Kleine Finale

Alle overige combinaties van het Z en het ZZ kwalificeren zich voor de kleine finale en rijden een snel- en wendbaarheid parcours. Deze kleine finale zal in handicap verreden worden.Ook hier verwijzen we naar het KNHS springreglement art. 252.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De organisatie behoudt zich het recht voor om de inschrijving eerder te sluiten als één van de rubrieken vol is.
De organisatie behoudt zich het recht voor om klassen in handicap te laten verrijden.
Prijzen die niet dezelfde dag opgehaald worden bij het secretariaat,vervallen aan de vereniging.
Bij afmelden na sluitingsdatum, hanteert de organisatie het KNHS reglement.
Wij werken hard aan de startlijsten, ook om alle wensen in te willigen.
We zullen het dan ook heel erg op prijs stellen als er niet geschoven hoeft te worden nadat de lijsten geplaatst zijn.
Daar waar de algemene bepalingen niet in voorzien en in alle overige gevallen zal de wedstrijdorganisatie in overleg met de federatie vertegenwoordiger beslissen.


Privacyregeling:

Met de inschrijving voor deze wedstrijd geeft de deelnemer tevens toestemming voor het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de wedstrijd voor verslaglegging en promotiedoeleinden op websites, social media en offline publicaties. De wedstrijdorganisatie heeft het volledige recht op het gebruik van de betreffende beelden/opnamen. De deelnemers kunnen geen aanspraak maken op enige vergoeding of iets dergelijks in dit verband, voor jongeren onder de 16 jaar hebben we toestemming van de ouders nodig. De organisatie is niet verantwoordelijke voor publiceren van foto’s die door derden worden geplaatst.


Wijzigingen voorbehouden